Dietetyka

Dietetyk codziennie udziela porad i konsultacji w zakresie racjonalnego żywienia zarówno dla osób indywidualnych jak i grup. Nadzoruje procesy produkcyjne żywności a także monitoruje jego zgodność z recepturą. Wszystkie jego działania są związane z ciągłym kształceniem się w poszczególnych aspektach zdrowego żywienia: zmieniające się wytyczne światowych organizacji z zakresu dietetyki, pojawiające się nowe dane na temat produktów spożywczych, nowe informacje o przyczynach chorób i wpływu diety na zmniejszenie ich objawów.

Szeroki wpływ prawidłowego żywienia na zdrowie pacjentów w różnych sytuacjach powoduje tworzenie się bardzo specjalistycznych kursów, mających uwzględnić wszystkie potrzeby wąskich grup. Szkolenia odnośnie:

  • diety u osób z celiakią (dieta bezglutenowa),
  • osób z alergiami (alergia na białka mleka krowiego),
  • nietolerancjami pokarmowymi (nietolerancja laktozy),
  • kobiet starające się o dziecko lub już będące w ciąży,
  • osoby z cukrzycą (typ I i II),
  • osoby z chorobami serca, miażdżycą itp.
  • wykorzystanie badań genetycznych w diagnostyce i tworzeniu personalizowanych planów żywieniowych.

Typowymi dla zawodu dietetyka stanowiskami pracy są: dietetyk lub dietetyk-specjalista. Nasze szkolenia mają dać najnowszą, sprawdzoną i rzetelną wiedzę, która usprawnia pracę i zwiększa możliwość pracy w określonych grupach pacjentów.

 

Zapoznaj się z harmonogramem szkoleń